Contestați amenzile rutiere.
Redobândiți permisul suspendat.

Peste 400+ clienți și-au recuperat permisul de conducere în ultimele 120 zile

Făcând clic pe butonul de mai jos arătați că sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre și recunoașteți Politica noastră globală de confidențialitate.

Avocați specializați din București, disponibili la orice oră din zi

Evaluarea cauzei este 100% gratuită, fără alte costuri ascunse

Vă recuperați permisul de conducere în 24 de ore*

sau

Avocați specializați din București, disponibili la orice oră din zi

Evaluarea cauzei este 100% gratuită, fără alte costuri suplimentare

Îți recuperezi permisul de conducere în 24 de ore*

redobandirea permisului de conducere - avocat Ionescu Virgiliu-Ionut

Avocați specializați cu peste 30 de ani de experiență

Rating 4.8/5

conform 2.800+ recenzii

Rating 4.8/5

conform 2.800+ recenzii

Permise recuperate în 24 ore
după înregistrarea acțiunii la instanța de judecată

Permise recuperate în 24 ore
după înregistrarea acțiunilor

De ce trebuie să contestați amenzile rutiere?

Cea mai frecventă faptă sancționată contravențional pe teritoriul României este conducerea cu viteză peste limita legală, urmată de trecerea pe culoarea roșie a semaforului electric și neacordarea de prioritate participanților la trafic care au acest drept. Când vine vorba despre aplicarea amenzilor, de cele mai multe ori se întâmplă ca situația de fapt descrisă în conținutul procesului-verbal să nu corespundă cu realitatea și drept urmare să fiți sancționat contravențional pe nedrept.

Trebuie să țineți cont și de faptul că sancțiunile contravenționale vin sub formă de puncte de penalizare, care sunt contorizate de organele de poliție, iar la acumularea a 15 puncte vi se suspendă dreptul de a mai conduce autovehicule pe o perioadă determinată.

plângeri contravenționale formulate de avocați specializați, imediat după semnarea contractului, online sau fizic

recuperarea permisului de conducere în 24 de ore de la înregistrarea plângerii contravenționale

rating de 4.8/5 conform părerilor a 2.800+ clienți mulțumiți

Cum funcționează serviciul nostru?

Întrebări frecvente
privind contestarea suspendării permiselor

Contestația unei amenzi de circulație se poate face la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării, conform art. 31 din OG nr. 2/2001.

În cazul în care ați semnat pentru primirea procesului-verbal, aceasta este data de la care încep să curgă cele 15 zile pe care le aveți la dispoziție să contestați amenda rutieră.

Șoferii care refuză să semneze procesul-verbal îl vor primi prin poștă cu confirmare de primire și din acel moment au 15 zile pentru a-l contesta.

  • data şi locul unde este încheiat;
  • descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite;
  • indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia;
  • indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie;
  • posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate;
  • termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea.

Pentru persoanele juridice, în procesul-verbal se vor face menţiuni cu privire la denumirea, sediul, numărul de înmatriculare în registrul comerţului şi codul fiscal ale acesteia; datele de identificare a persoanei care o reprezintă.

În măsura în care cele prezentate mai sus nu se regăsesc în conținutul procesului-verbal, acesta poate fi sancționat cu nulitatea – consecința fiind anularea amenzii.

Da. Chiar este recomandat să aveți martori care să declare în fața instanței de judecată situația reală, fapt ce poate conduce la obținerea unei soluții de admitere a plângerii contravenționale – consecința fiind anularea amenzii și redobândirea permisului de conducere.

Poate fi martor oricine este înafara prevederilor art. 315 Cod de procedură civilă:

(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.

În practică însă, dacă în autovehicul se afla doar soțul/soția, instanțele de judecată pot permite admiterea probei cu martori și ascultarea acestora, respectându-se în acest fel dreptul la apărare.

Articolele 33 și 34 din OG nr. 2/2001 clarifică această procedură, după cum urmează:

Art. 33 (1) Judecătoria va fixa termen de judecată, care nu va depăși 30 de zile, și va dispune citarea contravenientului sau, după caz, a persoanei care a făcut plângerea, a organului care a aplicat sancțiunea, a martorilor indicați în procesul-verbal sau în plângere, precum și a oricăror alte persoane în măsura să contribuie la rezolvarea temeinică a cauzei.

(2) În cazul în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulație, judecătoria va cita și societatea de asigurări menționată în procesul-verbal de constatare a contravenției.

Art. 34 (1) Instanța competentă să soluționeze plângerea, după ce verifică dacă aceasta a fost introdusă în termen, ascultă pe cel care a făcut-o și pe celelalte persoane citate, dacă aceștia s-au prezentat, administrează orice alte probe prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalității și temeiniciei procesului-verbal, și hotărăște asupra sancțiunii, despăgubirii stabilite, precum și asupra măsurii confiscării.

Da. Mulți clienți aleg să se folosească de acest drept de a contesta amenzile strict pentru a-și prelungi dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Motivele pot fi diverse, de la concedii planificate până la perioada începerii școlilor.

Pentru a vă redobândi permisul de conducere, după ce ați înregistrat plângerea contravențională la judecătorie, cu un certificat de grefă obținut de la registratura instanței sau cu un simplu print-screen de pe portalul instanțelor de judecată vă veți prezenta la instituția de poliție care v-a reținut permisul de conducere (Inspectoratul de poliție sau Brigada Rutieră – București) (n.e. – instituția împotriva căreia ați introdus plângerea contravențională).

Atenție, permisul de conducere este reținut la instituția care v-a suspendat permisul timp de 15 zile. Ulterior expirării celor 15 zile, acesta va fi trimis pe cale administrativă la instituția de poliție care v-a emis permisul de conducere.

În privința amenzii, aceasta va fi trecută în contul dvs. de la impozite și taxe locale, urmând a fi chiar executat silit de stat pentru recuperarea creanței.

Art. 37 Procesul-verbal neatacat în termenul prevăzut la art. 31, precum și hotărârea judecătorească definitivă prin care s-a soluționat plângerea constituie titlu executoriu, fără vreo altă formalitate.

În ceea ce privește suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice, lucrurile se complică puțin. Astfel, în situația în care alegeți să nu predați permisul de conducere în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii de respingere a plângerii contravenționale, vă alegeți cu o perioadă bonus de suspendare de încă 30 de zile. Dacă alegeți să conduceți în perioada de suspendare și sunteți opriți de un echipaj de poliție pentru un control de rutină, iar aceștia constată că aveți dreptul de conducere suspendat, vă puteți alege cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. (2) C.pen.

Pentru bani veți fi executat silit, la suspendarea dreptului de a conduce se va mai adăuga o perioadă de 30 de zile, plus diferite variațiuni penale dacă veți conduce autovehicule fără a avea acest drept.

Părerile clienților

Mi-am recuperat permisul de conducere într-un timp foarte scurt de la contactarea casei de avocatură. Mulțumesc!

Pascu M.A.

Dl. avocat s-a mișcat excepțional de rapid. Astăzi am semnat contractul de asistență, i-am trimis poze cu procesul-verbal și dovada, iar a 2-a zi mi-a trimis un document cu care mi-am ridicat permisul de la poliție.

Eduard C.M.

O echipă care acționează cu responsabilitate, corectitudine, bună-credință și promptitudine în exercitarea îndatoririlor pentru care au fost angajați. Felicitări tuturor!

Eugen M.

Serviciile dlui. avocat Ionescu au fost cu adevărat impresionante! Am avut nevoie de asistență legală de urgență și el s-a mișcat incredibil de rapid. În doar câteva ore de la contactarea lui, am semnat contractul și am furnizat toate documentele necesare. În următoarea zi, deja aveam permisul de conducere înapoi.

Anton N.

Sunt profund recunoscătoare dlui. avocat pentru ajutorul său de neegalat. Nu doar că a acționat rapid, dar a dat dovadă și de o atenție deosebită pentru detalii. Procesul de ridicare a permisului a fost lipsit de stres datorită explicațiilor sale. Îl recomand cu încredere oricui are nevoie de asistență legală promptă și de încredere.

Bianca M.

Îl recomand pe domnul avocat Ionescu Ionuț pentru promptitudinea de care a dat dovadă în rezolvarea problemei soțului cu permisul de conducere

Maria P.